Bemutatkozás

Tisztelt Olvasó!

Esztergom város polgármestereként örömmel üdvözlöm oldalamon!

Ha járt már páratlan történelmi és vallási múlttal rendelkező városunkban, esetleg csak hallott a Dunakanyar fővárosáról -Esztergomról, s szeretné felkeresni, vagy Önnek is ez a város az otthona, és érdeklik az Esztergommal kapcsolatos hírek, információk-, akkor jó helyen jár, és köszönöm, hogy itt van! Oldalam célja, hogy közvetlen módon osszam meg mindenkivel az eseményeket, rendezvényeket, városi szintű kulturális és sport programokat és beszámoljak arról, hogy milyen erőfeszítéseket teszünk Esztergom fejlődése érdekében.

2019. októbere óta szolgálom Esztergomot -a választópolgárok felhatalmazásával- polgármesterként. Ismerem városom minden szegletét, az itt élők problémáit, a legapróbbtól a legnagyobbig. A történelem forgószele többször söpört át Esztergomon, és mindannyiszor károk tömkelegét hagyta maga után. Sajnos, a rendszerváltás óta eltelt három évtized -néhány esztendő értékes munkáját leszámítva- sem hozta el a város számára azt a fejlesztéspolitikai, működtetési áttörést, ami minden eredmény alapja.

Jómagam, és önkormányzatunk többségi képviselő csoportja ezen kíván változtatni, ennek érdekében dolgozunk, mert azt vallom, hogy nem elég az elődeinktől kapott értékeket, építészeti, vallási, kulturális örökséget megőrizni, de hozzá kell tennünk a magunk teljesítményét is.
Képessé kell válni arra, hogy a várostörténeti kiadványok lapjain a most büszkén megjelenített értékeink mellé majd odatehesse az utókor a mi teljesítményeinket is. Mindazt, amit mi esztergomiak álmodunk meg, mi építünk fel, mi használunk, és amit a jövő érdemesnek ítélhet arra, hogy megtartson.
A közösségépítés fontossága mellett ezzel a vezetői szemlélettel végzem munkámat Esztergomért.

Örömmel látom a Kedves Olvasót oldalamon, hiszen ha ide kattintott, az nem lehet véletlen. Számomra azt mutatja, hogy érdekli Esztergom jelene is, a múltja mellett.

A jelen pedig mi vagyunk. Önök, Én, Mi. Együtt.
Böngésszék és kövessék érdeklődéssel ezt az oldalt, igyekszem megjeleníteni rajta mindazt, ami Esztergomért végzett közös munkánk eredménye!

Barátsággal üdvözli Önt,
Hernádi Ádám
polgármester